Juldagen

 

 

Lillprinsen kom in vid halv nio och var glad och ville så klart upp och köra med sin helikopter :-) han fått som Julklapp.

 

 

Själv var jag rätt trött eftersom jag lyckades vara uppe tills halv tre! Låg och slöade lite men masade mig sedan upp. Vi åt en mysig Julfrukost med tända ljus. Sen bar det av till mitt jobb för några timmar. Lillprinsen var glad över det för då kunde han köra sin helikopter på mitt jobb där det finns stora utrymmen för det.

 

 

 

Jag har haft mycket problem med att sköta min löpande bokföring de sista månaderna, eller egentligen började det när min dator gick sönder där hela bokföringen fanns! Och det är inte lättare nu utan mina ”dagmediciner” tyvärr. Men som jag skrev en annan dag här är att jag ska ta tag i mitt företag och diverse andra saker så att det ska bli lättare att ”leva”. Så jag kan slippa ha så dåligt samvete och känna mig så stressad och misslyckad över att jag inte hinner med allt…

 

 

Klockan tre var vi bjudna på Engelsk Julmiddag i Tyresö. Det blev lite stressigt att hinna i tid för tiden går fort när man jobbar och så skulle ju hunden ut innan för att någon var allergisk där så han kunde inte följa med.

Det var en trevlig middag med några vuxna och deras tonårsbarn. Vi blev bjudna på god kalkon och div. annan mat som de kämpat hårt med att få i ordning :-) Kändes skönt att få vara med och dela Julen med mina vänners familjer, att få vara delaktig på deras högtid. De hade även ordnat med en lek så vi alla fick varsin Julklapp. Det minsta jag kunde göra var att städa ur köet efteråt. Lillprinsen blev ledsen och ville åka hem för han tyckte att ingen ville leka med honom, han ville så gärna att alla skulle titta på när han körde sin helikopter. Jag försökte förklara för honom att vi var ju inbjudna på deras Julafton och de hade ju planerat sin dag länge tillbaka, precis som vi hade gjort med vår Jul. Så det förstod han sån tur var. Han nöjde sig med att jag var med och tittade på när han körde sin helikopter. Sedan avslutade vi med lite charader och fika innan det var dags att åka hem.

 

 

När vi kom hem blev det Legobygge.
Tog själv en snabbpromenad med hunden medan Lillprinsen byggde.

 

 

 

 

När jag kom tillbaka så var han ledsen över att han inte fått igång datorn och att det fattades klisterlappar till Legobygget. Det är så svårt att hantera hans känslor när får sina utbrott, han blir jättearg och skriker åt mig att jag ska vara tyst och att han vill göra som han vill! Jag försöker att medla med honom och leda honom in på annat spår, man får vara försiktig och listig annars går det inte. (man är ju van sedan många år…) Så till slut så lugnar han ner sig.

Efter ett tag så frågar jag honom hur det känns när de där utbrotten kommer, vad som händer i honom och hur det känns? Han försöker förklara att det liksom sprängs i hans kropp och att han inte kan hjälpa att det inte går att styra… han har koll på sina känslor, det är alltid samma svar, att han inte kan styra det. Och jag vet att det beror på hans ADHD. Men vi har bokat tid hos hans doktor tills slutet på Januari för att diskutera hans mediciner m.m. Han tycker själv att han mår bättre av 36mg istället för 27mg. Så vi får se… man har ju så delade känslor när det gäller mediciner med barn. Men det är inte rättvist att bara se på och inte göra någonting åt det som går heller. Jag vet ju verkligen om någon hur mycket hjälp man får av det. Både när det gäller Lillprinsen och mig själv.

Dagens eftertanke:
* Skönt att få lite jobb gjort och lätta en del av mitt samvete
* Trevlig middag och att jag lyckades få Lillprinsen att sluta vara ledsen och få honom nöjd och glad
* Nöjd med att jag hjälpte till med att städa efter middagen
* En andra gång blev Lillprinsen ledsen och även arg! Men även denna gång lyckades jag få ihop situationen
* Glad över att jag har haft en bra dag, är mer lugn nu när jag har ökat min Lamictal till 75 mg

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>