Lite låg o ångest…

Jag har märkt att jag har en tendens att få ångest om jag inte kommer upp i ”tid” på morgonen och gör det jag har bestämt (vill göra) under dagen. Att om det tar för lång tid av någon anledning, så blir jag låg och får ångest! Och så blir jag bara apatisk till slut och vill inte göra någonting alls!!!…. inte bra :-(

Så dagen började skönt men allt tog för lång tid innan jag kom till skott att göra det som jag skulle göra för dagen. Och jag har märkt att detta händer när det är andra människor inblandade så att jag inte gör det jag ska, utan istället gör som de andra vill… istället så borde jag tänka på mig själv i första hand eftersom jag vet hur jag fungerar… men samtidigt när ångesten kommer så vet jag att den kan lika gärna vara över om några timmar eller i morgon… men när det finns där så är det så jobbigt och gör så ont i kroppen och själen!

 

 

Jag tog en tur till min bästa väninna för att se om jag kunde få styr på min ångest. Vi satte oss i hennes nya uterum och fikade o pratade, jättemysigt! Efter en stund visade det sig att grannen provsköt raketer inför morgondagen. Det var väl tur i oturen för min hund var med och det visade sig att han var lite skotträdd i alla fall fast jag inte trott det innan… så nu är jag förberedd till Nyårsafton.

Ångesten gick över och vi åkte hem till min trygga lägenhet och min sköna soffa. Passade på att färga håret brunt så att det skulle se lite fräschare ut tills Nyårsafton. Tittade på Avartar och drömde mig bort till evig romantisk kärlek… finns den på riktigt eller är det bara en flickdröm…?…

… finns det en själsfrände…? jag nöjer mig inte med mindre i alla fall…

 

Om ångesthantering

Ingen undgår ångest. Den fyller en funktion och gör oss uppmärksamma på faror och förändringar vi har svårt att överblicka.

Hur kan terapi hjälpa dig när ångesten är ett hinder? I terapi kommer frågor kring ångest upp. Man kan säga att psykoterapi handlar om att bli sams med sin ångest.

Ångest kan vara ett tecken på utveckling och kreativitet men också utgöra ett förnedrande handikapp. Ångest ligger bakom de flesta själsliga problem, som hindrar dig att göra det bästa av ditt liv.

Ångest har många ansikten och skiftar från tid till annan. Ångesten kan vara närvarande som en bakgrund mest hela tiden eller överraska attackvis – då du skakas om. Ofta uppträder den förklädd som kroppsliga besvär eller som en falsk vägvisare som håller dig upptagen av ofarliga ”faror” medan du lämnar över befälet över ditt liv till andra människor eller till omedvetna impulser.

Hinder och inskränkningar är mångas svar på ångest. Man drar sig helt sonika undan från sammanhang och möjligheter som kan väcka ångest och antar inte nya utmaningar. Men så behöver det inte vara. Du kan bli kvitt det som hindrar dig genom kvalificerad hjälp.

Ta hjälp med att hantera ångest genom ett kostnadsfritt samtal. Maila eller ring mig på tel  0709 535 003 vi svarar senast inom 36 tim.

http://bliavmedångest.nu/bli-av-med-angest/

One thought on “Lite låg o ångest…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>