Skövde

 

Helgen var fullspeckad. Lämnad bort Lillprinsen till hans farbror för att jag skulle till Skövde lördag till söndag med min prinsessas pappa, alltså mitt ex. Vi skulle dit för att hämta hem henne. Hon hade tagit studieuppehåll i ett år och skulle flytta hem igen.

Vi gjorde ”stan” och gick runt och fönstershoppade samt en trevlig lunch på Pims.

 

 

 

Sedan var vi bjudna på middag hos familjen som hon bott hos sedan Augusti. De är en kristen familj med 4 barn, otroligt trevliga, omtänksamma och lugna människor . När jag sitter där och lyssnar till deras prat om min prinsessa så undrar jag om det är min dotter de pratar om…? Jag vet ju att hon är en fantastisk tjej som är glad, tillmötesgående, snäll och duktig. Men när får jag se det…? Men det är ju så med ens barn, de visar alltid sina bästa sidor borta, inte hemma…så klart är jag mycket stolt och känner mig lycklig över att jag har fått erfara denna sida med och fått höra den berömmen från den goda familjen. Min prinsessa blev ledsen när vi skulle ta farväl av familjen, men så är ju livet. Men jag är säker på att allt har en mening, men vad återstår att se…

 

Jag började fundera över om det var så att de var så kärleksfulla, lugna och snälla människor bara för att de var kristna?… de var inte alls materiella på något vis, det kändes som att de hade lagt all deras kärlek och tid på familjen och deras barn.

Jag kände en oerhörd kärlek och gemenskap i deras familj och som de även bjöd på när vi var där. Min nästa fundering var om det kan vara så att det bara kan vara så för att de bor i en småstad?.. eller är alla kristna så även i storstaden Stockholm till exempel…? Kan man i storstan stå utanför all stress och materialism…? behöver man vara kristen för att vara sån…? Har de en sådan tro och trygghet att de blir så harmoniska och kärleksfulla…?

 

Jag har länge älskat att besöka kyrkor och tänkt en del om den gemenskap som verkar finnas i kyrkan, jag med önskar mig en inre trygghet och kärlek som gör att jag kan vara lugn och få känna ro, att kunna värdesätta livet, de små sakerna varje dag. Inte tänka på tvätten och dammråttorna… kanske jag ska besöka en vacker kyrka…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>