Huvudvärk…

 

 

Kom inte upp i tid i dag heller, verkar vara stört omöjligt! Är jag ett hopplöst fall…? min tidsklocka vill inte gå upp före sju!!! Vaknade även med huvudvärk och mådde illa. Men illamåendet kan ju både bero på sviter från magen i helgen eller/och för mina mediciner. Så det jag gjorde var att snabbt slänga i min några skedar fil o flingor innan vi började äta ihop.

 

 

 

 

Åkte till min psykolog, i dag hade vi bokat in en dubbeltimme. Pratade om mitt dagsläge med huvudvärk, mina magkrämpor sedan helgen m.m och gick igenom en del gamla papper som jag sparat på i många år (en del 20 år gamla faktiskt). Det vi kom fram till mest och som är viktigt i mitt liv och som är en ordination från henne (som ett recept) är jag inte får göra avkall på det som är viktigt för mig, så som min egentid och mina promenader med hunden. Samt att göra ett schema för min egentid, datafri tid, läskvällar samt städdagar så jag slipper tänka på dessa saker hela tiden. Det är ju så det är för mig att ha ADHD, att planera in saker för att ”veta” när det ska ske. Det är viktigt för mig oavsett vad det gäller. Men skillnaden nu för tiden är att om det blir en avbokning med någon vän, så är det inte en lika stor katastrof för jag trivs så bra i mitt egna sällskap att jag klarar mig ändå.

 

Pratade även om att mitt inre inte har kommit ikapp min utveckling, att jag har en inre stress och känsla av att jag inte hinner något eller gör något. Tror även att det hänger ihop med att jag nu för tiden faktiskt blir trött av att göra saker, både av intryck, olika energier och av själva görandet mot förut som jag bara körde på tills jag gick in i ”väggen”! Jag tänker på att nu har jag varit sjukskriven i ett år på halvtid och känner att vart tog den tiden vägen?? Med den känslan som jag har i dag, hur ska jag någonsin klara av att jobba heltid??!!! Får ju inte ens ihop den tid jag har i dag!!! Men mycket beror ju även på att så fort det sker en förändring i mitt liv, då blir det obalans och mina ”scheman” faller och det blir rörigt, ostrukturerat och tar energi. Det kan låta väldigt tråkigt och enformigt, men det är skönt och om min omgivning förstår, så tror jag inte att märks så mycket. Det handlar bara om respekt och lära känna varandra och ge utrymme och inte misstolka mina vanor och rutiner för kontrollbehov eller att man är någon som bara ska bestämma över allt och alla! För det handlar det inte om!

 

 

Jobbade några timmar, men min huvudvärk släppte inte, kände mig yr och illamående med… konstig känsla. Hämtade Lillprinsen vid halv tre och åkte till Farsta igen för att göra upp om mobilen, men även denna gång gick det inte, för chefen hade precis gått (och jag skulle ha ringt innan och kollat om han var där, vilket jag inte varken orkade eller kom ihåg).

 

Hem och mötte min ”hundtränare”, en tjej som är otroligt trevlig, glad och givmild. Är riktigt kul och givande att träffa henne. Hon tränad hunden i va en timme och sedan fikade vi. Jag o Lillprinsen gjorde sällskap med henne till T-banan och sedan tog vi en halvtimmes promenad i kylan.

 

 

Lillprinsen är som en berg o dalbana! Jag blir helt galen. Skulle kunna … ja… bli… vansinnig emellanåt för att han är så himla obstinat och grinig och elak. Han är som Dr. Jakel och Mr. Hide!!!

På den fronten måste jag med ändra på mitt förhållningssätt mot honom, får sluta och dalta och vara mer bestämd, för nu kör han bara över mig totalt och hånar mig när han totalt ignorerar mina önskemål om att stänga av datorn, lägga sig, borsta tänderna m.m. Skönt att vi ska gå till han doktor på fredag och prata mediciner. Ibland tänker jag att jag skulle vilja ha besök av någon ”hjälp/psykolg” som kan vara med en dag och se hur vi är ihop och komma med hjälp/verktyg om hur jag ska gå till väga. Förr i tiden var jag den som hade bäst råd till andra och bäst koll på verktyg, men inte längre!!! SUCK!

Äntligen fick jag sitta i min älskade soffa.. sitter här o har Tv:n på i bakgrunden och längtar till min älskade sommarstuga…
(Inte mitt rum på bilden… men skulle gärna vilja ha en sådan soffa!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>