Gummisnodd!?

 

Bildresultat för gummisnoddVarför kan jag inte få den respekt som jag förtjänar? Hur kommer det sig att jag som oftast känner mig trampad på, överkörd. Det känns som att min son, dotter, arbetskompis och den man som jag tror mig vilja dela resten av mitt liv med… att de alla töjer på mitt gummiband!
Men nu så börjar det kännas som att det börjar att brista! Jag känner mig allt oftare förbannad och arg! Det är tråkigt att känna sig så. Att inte kunna lägga all energi på att vara glad och tacksam utan att istället lägga mycket energi på att känna mig ledsen och utnyttjad.

Men jag vet ju med så klart att problemet ligger även hos mig eftersom det är jag som måste sätta ”ner foten”!

Men det har aldrig varit min grej att bli arg! I alla fall inte de senaste 10-12 åren… inte sedan jag har börjat gå i min terapi, och det var ju typ 13-14 ÅR sedan!!!! Sjukt vad tiden går fort!

Så allt är väl inte bra då med att inte bli arg verkar det som eftersom folk utnyttjar och töjer på mitt gummiband!!!

Så nu ska jag försöka med att ha ”familjeråd” en dag, en dag då det inte är några konflikter, en dag då man kan gå igenom allt vad som behöver göras i ett hem, vad man kan förväntas av ett barn, en vuxen, en tonåring… alla har ju sitt ansvar! Alla behöver lägga in sitt ansvar i ett boende, i att leva och för att alla ska få vara glada och ha energi över till annat än bråk!

Samtidigt som jag blir riktigt förbannad, så tänker jag även mycket på min vän som dog, att jag inte orkar och vill lägga en massa energi över huvudtaget på att ens orka be mina medmänniskor om att de ska förstå och vilja själva, utan helt enkelt bara sluta göra allt och strunta i vad som händer… undrar om jag är mesig? för snäll? för mjäkig? För samtidigt så är jag en person som folk uppfattar som bestämd! Och om jag ska beskriva den sidan av mig själv så handlar det om att jag vill veta vad som ska hända, så då tar jag hellre kontroll! För alla erfarenheter jag har av de situationer som jag inte har lagt mig, så har det alltid glömts bort något som vi skulle haft med, eller vart vi skulle varit m.m. Så det är lika bra att jag gör det, så blir det gjort! Sedan så vet jag vad jag vill, jag har bott själv i över 4 år, vilket gör att man måste planera allt själv med!

Men det skulle onekligen vara väldigt skönt att få slippa, att kunna lita på någon så mycket så man inte behöver tänka eller ifrågasätta om allt är ok…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>