Enkel mat!

LILLPRINSENS ENKLA KOKBOK   –   lätta recept med få ingredienser som även en 8 åring kan göra

 

Kräftor MUMS!

Här kommer jag att lägga in lätta recept som skall innehålla få ingredienser. Recepten kommer att vara så enkla att även min son som är 8 år kan göra dem. För med min ADHD så är jag begränsad när det gäller att laga mat, tex. tycker jag INTE om när det är FÖR MÅNGA olika saker som ska inhandlas (och letas upp bland affärens alla hyllor – därför går jag helst bara på de affärer som jag redan känner till och vet vart allt ligger) utan det skall vara kryddor och div. basvaror som man kanske redan har hemma. Eftersom min hjärna har varit i ”vila” i ca 2 år, så har den varit helt avstängd från allt vad matlagning heter! Vilket innebar att jag fick ångest bara jag skulle skriva en matlista och väl i affären så hoppade jag ofta även en del på listan i alla fall för att jag inte orkade med att gå igenom hela butiken!

Men nu när min hjärna är på G igen, så sprudlar den av effektivitet och energi, så varför inte lägga lite av det på det man ändå måste göra en gång om dagen (om man är singel som jag är): ATT LAGA GOD MAT!

Kolla in denna sida:     FANTASTISKT BRA RECEPTSIDA MED BILDER!!!

 

2012-11-26:
2 sorters korv med glutenfri spagetti

Choritso korv
Falukorv
Röd paprika
Margarin
Glutenfri spagetti

 

Eftersom sonen med har ADHD, så krävs det att planera och berätta i tid om vad som ska hända sen. Så redan i går så förberedde jag på att han kunde få laga all mat själv. Valde korv och spagetti. Så jag började i dag igen att ”smörja” honom om maten igen. Och till all häpnad (fast han var hungrig) ville han göra det. Såååååå himla kul!

Så jag visade honom vart kniven fanns och hur man skulle skära korven m.m. Och det gick hur bra som helst. Sen var det dags för pastan som skulle kokas. Och man kunde se hur stolt han blev av att få visa sina konster, det fick honom att växa både i att han kan, men även att han nu kanske förstår mer hur det är för mig att stå i köket VARJE dag!

Så nästa gång så vill han prova att göra glutenfria pannkakor (om det nu finns)…?

Bild kommer inom kort på ”Lillprinsens 2 sorters korvar med glutenfri spagetti”  :-)

2012-11-28
Färsk lax med lime/honungs sås och pasta

Färsk lax ca 400gr
2 dl crème fraiche
1 lime (saften + rivet skal)
1 msk flytande honung
1/2 buljongtärning (smulad)
peppar
pasta

Sätt på pastan och koka enligt anvisningarna. Skär laxen i små (lagom tuggbitar).
Riv och pressa ur saften ur limen. Tillsätt honungen och smula sönder buljongtärningen och häll/strö över allt i crème fraichen.
Peppra och låt koka upp, tillsätt laxen och låt småputtra i ca 5 minuter.
Servera på dina finaste djupa tallrikar (det blir god smaskig sås som passar bättre på en djup tallrik) och njut!

KLART!!!
Lägg gärna till körsbärstomater och paprika på tallriken.

 

Här nedan kommer lite länkar till recept som ser smaskiga o enkla ut (har inte prövat dem än)

Saffranspannacotta – ser mumsigt ut      saffranspannacotta                   Fisk i ugnen med morötter och vitt vin    http://www.recepten.se/bilder/recept/52/main/torskfile_moroetter_vin.jpg

 


 

Leave a comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>