Historia

Bildresultat för historia              Jag börjar hitta tillbaka….

Tack och lov så fick jag min ADHD diagnos i början på 2009, (och det tack vare att min son – Lillprinsen fick sin ADHD diagnos) men innan den kunde mitt liv se ut så här…

Mitt kortfattade liv med många berg o dalbanor som har innehållit t.ex:

* Depressioner – har sedan våren 2009 en ADHD diagnos,
- (samt på senare år även en Bipolär diagnos) så nu slipper jag dessa depressioner (verkar det som med rätt medicin)

* 33 flyttar (har slutat att räkna nu) – accepterat att jag gillar förändring!
* växlat mellan många jobb – vill utvecklas hela tiden
* Sjukskriven i omgångar – behövligt och bra att jag är medveten om vad jag orkar och tål
* Ångest – jobbar på den (är mer sällan nu, och ofta kan jag fundera ut vad det beror på, om inte just då så dagen efter)
* Självmordstankar – glad att jag lever i dag
* Tafatta självmordsförsök – glad att jag misslyckades
* Inlagd på sluten avdelning – det bästa som hänt, för det förändrade hela mitt liv!

 

I början av oktober 2012 så slutade jag med min ”dagmedicin” Concerta. Har ätit den i olika styrkor under många år. Nu sista tiden så åt jag bara 27mg / dag. Men jag tar fortfarande Strattera och Lamictal. Det som hade hänt under de senaste året (minst) så kände jag mer och mer hur trött jag var jämt, att jag var helt energilös, orkade inte göra något. Kunde känna lust, men den gick aldrig att fullfölja. Blev sittandes hemma på helgerna i min soffa (som iofs var viktigt att klara av eftersom jag alltid varit på G förut och inte kunnat sitta still alls!) och gick aldrig ut och träffade mina vänner och gjorde jag det någon enstaka gång så var jag helt energifattig efter bara någon timme och blev tvungen att åka hem och vila!

Bildresultat för hjärna

Efter bara ca en vecka, så var min energi tillbaka, helt OTROLIGT vilken skillnad! Min hjärna började att fungera igen! Den sprutade ut affärsidéer som den alltid gjort innan. Jag fick lust att träffa vänner igen, möblera om, fixa hemma m.m. SÅ SKÖNT! Kändes som att hjärnan varit i ”dvala” under en längre tid.

Men det blev inte bara bra, för min koncentration blev sämre, hade svårare att hålla mig till en sak i taget. Ville gärna dricka med alkohol, helst ett glas vin (iofs under 3 timmar) på vardagskvällarna efter jobbet. Och även mer till fest än jag gjort innan under mina medicinår. Än har jag inte löst dessa problem. Men funderar över det.

 

2 Comments

2 thoughts on “Historia

 1. Hej!

  Jag har läst din blogg och gillar vad du gör! Själv håller jag just nu på med min examensuppsats på psykologprogrammet som jag tänkte basera på intervjuer med personer som har en neuropsykiatrisk diagnos.

  Jag har jobbat med utredning och testning under min praktik och kommer antagligen jobba med detta även efter min examen. Av denna anledning är jag intresserad av att lära mig mer om hur personer som är delaktiga i den här processen upplever utredningen och den diagnos de fått. Hoppas på att jag och andra kommer kunna bli en bättre psykologer helt enkelt!

  Skulle du kunna tänka dig att bli intervjuad om din erfarenhet av att ha fått diagnosen ADHD?
  Eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad av detta?

  Tacksam för all typ av hjälp!

  Mvh
  Erik Jarl
  Psykologprogrammet
  Umeå Universitet

  • Hej Erik
   Tyvärr så är jag inte inne här så mycket längre. Mycket pga att jag faktiskt har blivit så mycket bättre, friskare helt enkelt :-)
   Vet inte hur det ser ut för dig i ditt liv nu. Om du fortfarande är intresserad av intervju.
   Må så gott vilket fall (om du nu råkar läsa detta) och så önskar jag dig lycka till!
   Hälsningar
   Adhdblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>